Najważniejsze tematy na Agro Days 2017

udostępnij na:

Jaka przyszłość czeka drobiarstwo w Polsce i na świecie? Czy żywienie precyzyjne jest kluczem do wydajności mlecznej? Jak zwiększyć produkcyjność loch i co jest warunkiem sukcesu w hodowli prosiąt? O tych i innych tematach będę rozmawiać hodowcy i eksperci z branży już 14 i 15 października.

W ramach Agro Days odbędą się spotkania z ekspertami i praktykami, warsztaty, ścieżka edukacyjna oraz wyjątkowa inscenizacja pt. „Daj krowie w żłobie, ona da i Tobie” – przedstawiająca współpracę hodowcy i krów. Dla wygody odwiedzających, organizator podzielił przestrzeń targową na trzy sektory tematyczne: bydło, trzoda i drób oraz 3 strefy: pokazową, konferencyjną oraz konsultacyjną.

Agro Days to dwa dni obfitujące w bogaty program merytoryczny, pełen warsztatów, specjalistycznych pokazów i konferencji dla hodowców bydła, drobiu i trzody chlewnej. To liczne rozmowy biznesowe i dostęp do kompleksowej oferty największych firm z branży hodowlanej. To dni dedykowane hodowcom, którzy chcą rozwijać swoje gospodarstwa – poznać nowości na rynku i dowiedzieć się więcej o interesujących rozwiązaniach, które pomogą w poprawie wydajności produkcyjnej, a także dla tych, którzy chcą spotkać się i porozmawiać z innymi hodowcami i branżowymi ekspertami. Podczas Agro Days każdy znajdzie coś dla siebie – mówi Adam Zaleski, dyrektor generalny De Heus.

Agro Days. Dni Hodowcy 2017 to pierwsza tego typu impreza w Polsce, która pozwoli hodowcom poznać najnowsze rozwiązania produkcji zwierzęcej na europejskim rynku. Podczas wydarzenia przedstawimy nasze produkty, usługi oraz wiedzę na temat produkcji trzody chlewnej. W części konferencyjnej pokażemy jak wyglądają tendencje europejskie i światowe w produkcji trzody. Zdecydowaliśmy się na zostanie partnerem Agro Days, gdyż w przedsięwzięciu tym uczestniczą najlepsze i największe firmy na polskim rynku. Serdecznie zapraszamy – mówi Krzysztof Bumbul, członek zarządu Venneker Polska.

Jakie tematy poruszone będą podczas Agro Days. Dni Hodowcy 2017?

W ramach sektora drobiowego będzie okazja porozmawiać m.in. o:

  • przyszłości drobiarstwa w Polsce i na świecie,

  • konkurencyjności mięsa drobiowego w kraju i za granicą,

  • modelach integracji zwierzęcej i związanych z nimi szansami i zagrożeniami,

  • bezpieczeństwie łańcucha dostaw w kontekście produkcji pasz,

  • produkcji drobiu bez antybiotyku,

  • roli partnerów w łańcuchu produkcyjnym

  • innowacjach w zarządzaniu fermą, genetyce, żywieniu i wstawieniach.

Hodowcy bydła nie mogą pominąć paneli poświęconych m.in.:

  • ekonomice produkcji mleka,

  • kontroli mastitis,

  • technologii XXI wieku w genetyce seksowanej,

  • higienie w kontekście ograniczenia antybiotyków,

  • żywieniu precyzyjnemu

  • higienie i profilaktyce chorób,

  • intensywnemu rozrodowi i odchowowi młodzieży,

  • systemach zarządzania stadem i robotami udojowymi

  • nowoczesnej oborze.

Wszyscy, którzy zajmują się hodowlą trzody chlewnej powinni wybrać się na konferencje i warsztaty dotyczące takich tematów jak:

  • genetyka,
  • inwestycja – jak sobie z nią poradzić i nie utknąć w gąszczu skomplikowanych

procedur,

  • wypracowanie standardu warunkiem sukcesu producenta prosiąt,
  • zwiększenie produkcyjności loch,
  • płynne żywienie,
  • sytuacja ekonomiczna na rynku trzody chlewnej,
  • dokarmianie prosiąt.

Dokładny program Agro Days. Dni Hodowcy 2017 jest dostępny na stronie wydarzenia: www.agrodays.pl/dla-odwiedzajacych/program-wystawy

O Agro Days:

Agro Days. Dni Hodowcy odbędą się 14 i 15 października w Centrum Targowo-Konferencyjnym MT Polska w Warszawie. Organizatorem spotkania jest firma De Heus – wiodący producent pasz dla bydła, drobiu i trzody chlewnej. Podczas pierwszej edycji wydarzenia swoją ofertę zaprezentuje ponad 65 firm branży hodowlanej. Podczas dwudniowego spotkania odwiedzający mogą liczyć na wiele ciekawych paneli dyskusyjnych, bogaty program warsztatów i pokazów specjalistycznych i moc innych atrakcji. Wydarzenie rozpocznie się od konferencji „Made in Poland – jak wykreować modę na polskie produkty? Szanse i perspektywy polskiej żywności”.